Με ενδιαφέρει αυτό το ακίνητο
E-mail: Τηλ.: Όνομα:

Πύργος κατασκευής αρχών 19ου αιώνα, διατίθεται προς πώληση στην Μάνη, περιοχή Μουντανίστικα, Πελοπόννησος, 162 τ.μ. 160.000€


Χαρακτηριστικά Ακινήτου

Κωδικός Ακινήτου: 33543
Ειδική σήμανση: JEE
  • Εμβαδόν: 162 τ.μ.
  • Έτος κατασκευής: 1900
  • Εμβαδόν οικοπέδου: 634 τ.μ.
  • Κήπος: Ναι
  • Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.): Η
  • Απόσταση από μετρό: 3000.00 μ.
  • Γωνιακό
  • Διαμπερές

Περιγραφή Ακινήτου

Τοποθεσία : Πελοπόννησος, Νότια Μάνη, οικισμός  Μουντανίστικα.

Περιγραφή τοποθεσίας : Κοντά στο χωριό Τσικαλλιά, στο όρος Σαγγιά, σε υψόμετρο 560 μέτρων, ένα μοναδικό  παραδοσιακό χωριό με επιβλητικούς πύργους, οι οποίοι αγναντεύουν το ακρωτήριο Ταίναρο.

Από την άκρη του χωριού το οποίο ευρίσκεται στην κορυφογραμμή του όρους,  η θέα είναι καταπληκτική από τη μια μεριά βλέπει στις κορυφές του όρους Σαγγιά και από την άλλη ολόκληρη τη δυτική παραλία της Νότιας Μάνης.

Περιγραφή ακινήτου : Διατίθεται προς πώληση, ασκεπής, διώροφος πύργος 62 τμ, το επίπεδο και ανεξάρτητο ισόγειο κτίσμα 38 τμ, κατασκευής στις αρχές του 19ου αιώνα, σε οικόπεδο 634 τμ.

Από το συγκεκριμένο Πυργόσπιτο είναι καταπληκτική και πανοραμική η θέα του, υπάρχει η δυνατότητα στο αγοραστή να ανακατασκευάσει διώροφη κατοικία, με ανεξάρτητο ξενώνα καθώς και να αξιοποιήσει τον περιβάλλοντα χώρο.

Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις.

Αυτός ο παραδοσιακός πύργος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της αμυντικής αρχιτεκτονικής της περιοχής.

Με τη λιτή και απέριττη ομορφιά του, ο επιβλητικός αυτός  πύργος της Μάνης αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου και προσφέρει ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν, στις εποχές που χρησιμοποιούνταν για να ελέγχουν και να απωθούν εχθρικές επιθέσεις.

Κατά τη μετατροπή του πύργου σε χώρο φιλοξενίας θα  πρέπει να προσαρμοστεί στα ειδικά χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής της Μάνης και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί πως οι εσωτερικοί χώροι να διέπονται από μια σύγχρονη αισθητική αντίληψη.

Η δομή του πύργου εσωτερικά και εξωτερικά πρέπει να παραμείνει αναλλοίωτη, ενώ όλες οι σύγχρονες παροχές και υποδομές οφείλουν να εγκατασταθούν αφανώς.

Η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος και να σεβαστούμε το ανάγλυφο του τοπίου, ώστε να προκύπτει άρτιο και ενοποιημένο σύνολο κτισμάτων και χώρου με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Στο τέλος θα δημιουργηθεί κάτι μοναδικό, το οποίο θα ικανοποιήσει απόλυτα τον ιδιοκτήτη και τους καλεσμένους του.

Το στίγμα στο χάρτη δεν υποδεικνύει την ακριβή θέση του ακινήτου.

Η μεσιτική αμοιβή προς το γραφείο μας, σε περίπτωση αγοραπωλησίας του συγκεκριμένου ακινήτου, ανέρχεται στο 2% (δύο τοις εκατό) επί της συνολικής πραγματικής αξίας της κύριας συμβάσεως και πλέον του νόμιμου Φ.Π.A (24%).

Κατά την επίδειξη των ακινήτων είναι απαραίτητη η επίδειξη της Αστυνομικής ταυτότητας, καθώς και το Α.Φ.Μ. του ενδιαφερομένου αγοραστή βάση του Νόμου 4072/11.4.2012.

Περιοχή του Ακινήτου στον Χάρτη

Εγγραφή στο Newsletter